Skip to main content
Etusivu » Juhlat » Näin poistat helposti joulun 7 yleisintä tahraa
Joulu

Näin poistat helposti joulun 7 yleisintä tahraa

joulu-tahrojen-poisto-tahranpoisto-joulukinkku-sinappi-glogi-punaviini-tahrat
joulu-tahrojen-poisto-tahranpoisto-joulukinkku-sinappi-glogi-punaviini-tahrat
Kuvat: Pexels

Jouluna nautitaan hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta läheisten kanssa. Etenkin lapsille, ja miksei myös aikuisille, voi käydä vahinkoja juhlaruokia nauttiessa. Älä anna rinnuksille roiskuneiden kinkkurasvojen, kaatuneen viinilasin tai pöydälle tippuneen steariinin pilata iloista juhlaa. Kokosimme yhteen seitsemän joulun yleisintä tahraa ja helpot ohjeet niiden puhdistamiseksi.

Kinkkurasvan ja muiden rasvatahrojen poisto

Kostuta mikrokuituliina ja hiero siihen sappisaippuaa, hiero sitten liinaa kostutettuun tahraan ja anna vaikuttaa hetki. Huuhtele sappisaippuan rippeet pois. Isompaan rasvatahraan voit hieroa sappisaippuaa suoraan ja pestä sen jälkeen pesuohjeiden mukaisesti pesukoneessa.

Glögi- ja punaviinitahrojen poisto

Parhaissa juhlissa aina läikkyy, ja punaviinitahra on ehkä yksi yleisimmistä tahroista, joita juhlissa voi tulla. Kaada tuoreen tahran päälle reilusti suolaa ja anna vaikuttaa hetki. Suola imee punaviiniä kankaalta. Myös kivennäisvesi auttaa laimentamaan tahraa. Jos tahra on ehtinyt kuivua, esikäsittele nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoainella ja pese normaalisti valkopesuaineella.

Steariinin poisto

Kynttilät ovat ihana tunnelman luoja, mutta steariini jättää rumat jäljet pöytäliinoille. Anna steariinin kuivua, ja raaputa varovasti irti. Imeytä loput steariinin jättämästä rasvatahrasta talouspaperiin. Pane runsaasti talouspaperia tahran kummallekin puolelle ja paina varovasti kuumalla silitysraudalla, kunnes paperiin ei enää irtoa mitään. Pese tekstiili tämän jälkeen hoito-ohjeen mukaisesti.

Sinappitahran poisto

Kokeile ensiapuna kivennäisvettä sinappitahrojen poistoon tai tahraantuneen tekstiilin liottamista nestemäisessä pesuaineessa.

Porkkanalaatikko- tai rosollitahran poisto

Luonnontahroja, kuten porkkanaa ja punajuurta, voi olla vaikea saada irti tekstiileistä. Näin poistat tahran: Laita tuoreeseen tahraan käsiastianpesuainetta ja kuumaa vettä. Esikäsittele tahraantunut alue tahranpoistoaineella tai nestemäisellä pyykinpesuaineella ennen pesuun laittoa. Pese tekstiili korkeimmassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa.

Suklaatahran poisto

Suklaa kuuluu jouluun ja konvehtien tahmaamilla sormilla voi vahingossa sotkea vaikkapa paitansa. Raaputa jähmettynyt suklaa varovasti tekstiilin pinnasta. Varo, ettet levitä sitä sen enempää. Esikäsittele tahra nestemäisellä pesuaineella tai ruokasoodasta ja vedestä tehdyllä tahnalla. Tämän jälkeen pese tekstiili pyykinpesukoneessa ohjeiden mukaan.

Huulipunatahran poisto

Liota huulipunan tahraamaa tekstiiliä astianpesuaineessa, välillä tahraa toisella väriä päästämättömällä tekstiilillä, kuten mikrokuituliinalla hinkaten. Pese käsittelyn jälkeen koneessa korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa, jonka hoito-ohje sallii.

Lähde: Martat.fi

Next article