Etusivu » Juhlat » Konjakki lämmittää syksyn pimeydessä
Ruoka ja juoma

Konjakki lämmittää syksyn pimeydessä

Konjakki
Konjakki
Kuva: Adobe Stock

Konjakki on juoma, joka sopii kaikkiin vuodenaikoihin, mutta erityisesti syksy sopii juoman kanssa yhteen monella tavalla.

Ulkona kylmenee ja pimenee. Silloin useimmat meistä kaipaavat hieman valoa ja lämpöä. Lasi konjakkia tuo juuri sen lämpimän tunteen, jota kaipaamme.

Jotta konjakista saa oikeanlaisen makuelämyksen, on tärkeää valita jokaiseen tilaisuuteen sopiva konjakki. Tämä vaatii konjakkilajikkeiden tuntemisen. On suositeltavaa valita nuorempia lajikkeita kuten VS ja VSOP pohjaksi, kun tekee cocktailsekoituksia.

Vanhemmilla luokituksilla varustetut konjakit, kuten XO ja Extra, sopivat parantamaan ruoansulatusta. Hyvä esimerkki tästä on hetki, jolloin maukkaan illallisen yhteydessä nautitaan kuppi kahvia ja lasi konjakkia. Ei ole sattumaa, että näitä kahta juomaa nautitaan heti ruoan jälkeen. Ne sopivat sekä maultaan erinomaisesti yhteen että tukevat molemmat myös ruoansulatusta.

Konjakki on monipuolinen juoma, joka voidaan nauttia monella eri tavalla. Juo konjakki joko sellaisenaan, yhdessä jääpalojen kanssa tai sekoitettuna. Ainoa rajoite on oma mielikuvituksesi – tai sen puute.

Artikkeliin haastateltiin konjakkiasiantuntija Antoine Braastadia.

Marit Björkbacka, [email protected]

Next article