Etusivu » Juhlat » Konjakki lämmittää syksyn pimeydessä
Ruoka ja juoma

Konjakki lämmittää syksyn pimeydessä

Konjakki
Konjakki
Kuva: Adobe Stock

Konjakki on juoma, joka sopii kaikkiin vuodenaikoihin, mutta erityisesti syksy sopii juoman kanssa yhteen monella tavalla.

Syksyisin ulkona kylmenee ja pimenee ja silloin useimmat meistä kaipaavat hieman valoa ja lämpöä. Lasi konjakkia tuo juuri sen lämpimän tunteen, jota kaipaamme iltojen piristykseksi.

Jotta konjakista saa oikeanlaisen makuelämyksen, on tärkeää valita jokaiseen tilaisuuteen sopiva konjakki. Tämä vaatii konjakkilajikkeiden tuntemisen. On suositeltavaa valita nuorempia konjakkilajikkeita kuten esimerkiksi VS ja VSOP pohjaksi, kun tekee cocktailsekoituksia.

Vanhemmilla luokituksilla varustetut konjakit, kuten XO ja Extra, sopivat loistavasti parantamaan ruoansulatusta. Hyvä esimerkki näiden juomien käytöstä on hetki, jolloin maukkaan illallisen yhteydessä nautitaan kuppi kuumaa kahvia ja lasi konjakkia. Ei ole sattumaa, että näitä kahta juomaa nautitaan heti illallisen tai muun ruoan jälkeen. Ne sopivat sekä maultaan erinomaisesti yhteen että tukevat molemmat myös ruoansulatusta.

Konjakki on todella monipuolinen juoma, joka voidaan nauttia monella eri tavalla. Juo konjakki siis joko sellaisenaan, yhdessä jääpalojen kanssa tai sekoitettuna. Ainoa rajoite konjakin nauttimiseen on oma mielikuvituksesi – tai sen puute.

Artikkeliin haastateltiin konjakkiasiantuntija Antoine Braastadia.

Next article