Etusivu » Juhlat » Teresa Välimäki kattaa juhlapöytään sormisyötäviä tai klassikkoherkkuja
Juhlien tarjoilut

Teresa Välimäki kattaa juhlapöytään sormisyötäviä tai klassikkoherkkuja

juhlat-teresavalimaki
juhlat-teresavalimaki
Kuvat: Tuukka Koski ja Pexels

Kokki Teresa Välimäen mielestä juhlintaan kuin juhlintaan sopii joko hieno illallinen samppanjan kera tai rennot kotibileet suolaisine ja makeine sormisyötävineen.

– Kotibileissä tarjoaisin joko sormisyötäviä tai sitten klassisesti perunasalaattia ja hyviä laadukkaita makkaroita. Perunasalaatti voi olla kirkas ja sitruunaisen raikas. Sen kanssa sopivat esimerkiksi mausteiset chorizo-makkarat, Teresa Välimäki neuvoo.

Perunasalaatin ja makkaroiden seuraksi Välimäki valmistaisi pari isoa erilaista salaattia, sekä tarjoaisi hyvää leipää ja juustoja. Jälkiruoaksi sopii hänen mielestään erinomaisesti pavlova.

– Nämä kaikki tarjottavat ovat helppoja juttuja, joita saa valmistettua kerralla isommallekin porukalle. Ruoat voi nostaa uudelleen yöpalaksi pöytään, jos jotain jää.

Juhlien tyyli ratkaisee tarjottavat

Mikä on juuri nyt juhlaruoissa trendikästä? Välimäen näkemyksen mukaan ennen kaikkea juhlien tyyli ratkaisee.

– Mielestäni in on se, että tehdään itse ja jopa yhdessä. Etnisistä ruoista juhliin sopivat hienosti meksikolaishenkiset ruoat, kuten tacot ja enchiladat. Ja tietysti sushit, ne toimivat loistavasti samppanjan kanssa!

Hienommalla illallisella Välimäki satsaisi äyriäisiin ja laadukkaaseen kalaan tai liharuokaan.

Lue myös: Vietä joulua Siken tapaan – ”Nyyttärijoulu ei stressaa ketään”

– Äyriäiset voisivat olla kampasimpukoita, jättikatkaravunpyrstöjä ja klassinen rapucocktail sopisi hyvin. Näiden jälkiruoaksi vaikkapa kermalikööri-pannacottaa tai pavlovaa.

Vaikka Teresa on kokki, hän voisi ”suurten ja helppojen linjojen” suosijana tilata omiin juhliinsa valmiina ison satsin sushia ja sashimia.

– Tai tarjoaisin perunasalaattia ja makkaroita. Kaikkea tarpeeksi, mutta vähän lajeja. Jääkaappiin varaisin riittävästi kuohujuomaa.

Teresan teevinkki juhlajuomaksi:

”Tee kuumaa, mausteista teetä valmiiksi termospulloon ja mausta se rommilla. Esimerkiksi uuden vuoden juhlissa sisälle palaava juhlaväki voi lämmitellä tällä juomalla ilotulitusten jälkeen.”

Teresan lakuvinkki salaattiin:

”Jos haluat kokeilla jotain uutta, suosittelen laku-mozzarella-sharonhedelmäsalaattia. Se on mainion makuinen erikoisuus. Reseptin löydät somesta.”

Next article