Etusivu » Juhlat » DIY joululahjat – 6 vinkkiä itse tehtyihin lahjoihin
Joulu

DIY joululahjat – 6 vinkkiä itse tehtyihin lahjoihin

DIY joululahjat
DIY joululahjat
Kuva: Unsplash

Itse tehdyt lahjat ovat hyvä valinta, kun haluat ilahduttaa lahjansaajaa hieman persoonallisemmin. Helpot DIY joululahjat sopivat lahjaksi monelle, niin anopille, opettajalle kuin naapurille.

1. Kierrekynttilät

Tämän syksyn ehdoton hitti: itse tehdyt kierrekynttilät! Nämä kauniit sisustusyksityiskohdat ovat näkyneet monen somevaikuttajan tilillä.

Ohje on yksinkertainen: Liota haluamasi määrä kynttilöitä kuumassa (muttei kiehuvassa) vedessä 10–15 minuuttia. Tämän jälkeen kauli kynttilän keskiosa tasaiseksi molemmin puolin. Kieritä kynttilää varovasti molemmista päistä. Kun olet saanut mieleisesi kierteen aikaiseksi, upota kynttilät hetkeksi kylmään veteen.

Vinkki! Suosittelemme käyttämään läpivärjättyjä parafiinikynttilöitä.

Solmi kynttilät kauniilla satiininauhalla yhteen ja sinulla on valmiina lahja, joka varmasti ilahduttaa talven pimeinä iltoina.

Kierrekynttilöitä voit tehdä minkä värisenä tai kokoisena tahansa. Kuva: Pexels

2. Leivonnaiset

Leivonnaiset ovat takuuvarma lahjaidea vuodesta toiseen. Valmista pipareita, suklaakeksejä tai konvehteja, ja laita ne kauniiseen purkkiin. Lasipurkin saa koristeltua omaperäisesti erilaisin tarroin ja nauhoin.

Leivonnaiset ovat hyvä lahjaidea kiireiselle ihmiselle, jolla tiedät olevan vain vähän aikaa jouluvalmisteluihin ja leipomiseen.

3. Villasukat

Jos puikot pysyvät käsissäsi ja nautit neulomisesta, villasukat ovat erinomainen idea pukinkonttiin.

Lahjasta voi tehdä persoonallisemman neulomalla sukkiin jotain lahjansaajalle merkityksellistä. Jääkiekkofani innostuu varmasti oman lempijoukkueensa logosta ja eläinrakas ihminen esimerkiksi kissakuviosta. Sukan varteen voit laittaa myös jotain teitä yhdistävää, kuten tapaamispäivänne tai hauskan viestin.

Lämpimät sukat sopivat lahjaksi kaikille, aina perheen pienimmistä mummoon ja vaariin. Kuva: Unsplash

4. Kuvakollaasi tai -albumi

Tämän päivän digitaalisessa maailmassa kuvia napsitaan älypuhelimilla, eikä kuvia enää teetätetä samalla tavalla albumeihin kuin ennen.

Yllätä ystäväsi tai kumppanisi, ja kokoa suhteenne tärkeimmät hetket tauluksi tai valokuva-albumin väliin. Kuvien viereen voit kirjoittaa lyhyitä viestejä tai lainauksia, joista uskot läheisesi olevan otettu.

Kerää kuvia tärkeimmistä hetkistänne ja kokoa ne kauniin albumin väliin. Kuva: Unsplash

5. Kangasmaski

Tämän vuoden käytetyin tuote on varmastikin kangasmaski. Ennustamme siis, että DIY joululahjojen ykkönen on itse tehdyt kangasmaskit.

Maskin tekeminen ei ole vaikeaa: Valitse lahjansaajan tyyliin sopivan näköinen kangas. Valitse materiaaliksi polyesteri tai puuvilla, voit myös ommella kangasmaskiin erillisen taskun filtterille tai metallilangan, jonka voi nipistää nenän päälle. Täältä löydät tarkemman ohjeen kangasmaskin tekemiseen.

6. Yhteistä aikaa

Tuntuuko, että kiireisen arjen keskellä sosiaaliset suhteet jäävät vähemmälle huomiolle? Anna lahjaksi yhteistä aikaa. Askartele kaunis kuponki tai lahjakortti, jossa annat lupauksen yhteisestä tekemisestä. Lahjansaaja arvostaa varmasti lupausta niskahieronnasta tai yhteisestä luisteluhetkestä kaakao- ja pullahetkineen.

Next article