Etusivu » Vesillä » Veneily koiran kanssa
Lemmikin hyvinvointi

Veneily koiran kanssa

veneily-koiran-kanssa-turvallisuus
veneily-koiran-kanssa-turvallisuus
Kuva: Getty Images ja GIPHY

Veneily on koko perheen harrastus, ja pidemmälle venereissulle otetaan mukaan myös perheen karvaiset kaverit!

Suurin osa koirista pitää veneilystä ja viihtyy veneen kyydissä. Huomioimalla muutaman pienen asian teet veneilystä koiralle turvallista ja autat koiraa nauttimaan veneilystä.

Koiran pelastusliivit

Vaikka suurin osa koirista osaa uida, tulee koiralla olla pelastusliivit päällä aina vesillä liikuttaessa. Pue pelastusliivit koiran päälle jo laiturilla, ja riisu ne vasta kun olette päässeet maihin.

Nostokahvalliset pelastusliivit ovat paras valinta koiralle. Jos koira pääsee tipahtamaan veden varaan, on sen nostaminen takaisin veneeseen helppoa liivien kahvasta.

Valitse sopiva pelastusliivi koiran painon mukaan. Jos koiralla on paksu ja pitkä turkki, laske koiran painoon muutama kilo lisää ja valitse oikean kokoiset liivit sen mukaan. Koiran märkä turkki tekee koirasta painavamman.

boat GIF

Koiran totuttaminen veneilyyn

Jo pentuna veneeseen päässyt koira tottuu veneilyyn parhaiten, mutta aikuisenkin koiran voi totuttaa veneilyyn. Etene veneilyyn totuttelun kanssa rauhallisesti ja koiraa kuunnellen, pitkien veneretkien sijaan kannattaa aloittaa veneily lyhyillä tutustumisilla veneeseen.

Erityisen aran tai äänille herkän koiran totuttaminen veneeseen ja veneestä lähteviin ääniin voi viedä enemmän aikaa. Etene veneeseen totuttelun kanssa rauhallisesti ja käytä apuna herkkuja, kodilta tuoksuvia vilttejä tai muita tavaroita, joista tiedät koirasi pitävän. Pelastusliivien käyttöä voi myös harjoitella kotiolosuhteissa.

Vaaroja veneellä

Älä koskaan sido koiraa kiinni veneessä. Koira voi yrittää hypätä veteen tai laiturille, jolloin hihna muuttuu hengenvaaralliseksi. Myöskään mahdollisessa onnettomuustilanteessa, kiinnisidottu koira ei pääse pelastautumaan vaan jää loukkuun.

Huolehdi, että koiralla on veneessä saatavilla raikasta vettä ja ruokaa kuten kotonakin. Kun raikasta vettä on saatavilla, koira ei innostu juomaan merivettä, joka voi aiheuttaa suolamyrkytyksen.

Jos ulkoilette koiran kanssa ulkoilusaarissa muista tehdä koiralle päivittäinen punkkitarkastus ja käyttää punkkikarkotetta tarpeen mukaan. Pakkaa veneeseen mukaan koiran ensiapupakkaus myös muita tavallisia vaivoja varten.

Näillä neuvoilla on hyvä lähteä kokeilemaan veneilyä perheen karvakuonojen kanssa – eli eikun menoksi!

Pug Board GIF
Next article