Etusivu » Vesillä » Miten kalareissujen saalista voi parantaa? – Oikeat vinkit ja välineet saat Ruodolta
Sponsoroitu

Kun kalastuksesta haluaa aiempaa enemmän irti, astuu välineurheilun maailmaan. Mutta mistä tietää, mikä kala iskee mihinkin vieheeseen, bladeen ja jigiin? Vai pitäisikö valita poppereita?

millä vieheillä voisi onnistua paremmin omalla mökkijärvellä. Somen kautta moni on kiinnostunut myös jigitekniikoista.

– Kalastustavoista voi syntyä pidempääkin tarinointia ja kaikki meidän myyjät tuntevat paikalliset vedet omasta kokemuksesta. Spesialisteja löytyy muun muassa perhonsidonnan maailmanmestarista kilpaperhokalastajiin ja kuhaekspertteihin, perustaja ja toimitusjohtaja Joonas Oksanen listaa.

Ruodolla on myyjinä noin 70 aktiivista kalastuksen ja metsästyksen harrastajaa. Asiantuntemusta löytyy myös kaikuluotaimien asentamisesta, joka aiheuttaa monille hankaluuksia oman veneen kanssa.

– Jokaiseen kalastustyyliin löytyy sopivat välineet ja mukaan saa kunkin kalalajin lempisyötit. Teknisten laitteiden kanssa syntyneet pulmatilanteetkin meillä ratkoo niiden ammattilaiset, Oksanen hymyilee.


Kokeile keskikesän hittejä omissa kalavesissä

Helteillä kaloja pitää houkutella innostumaan syönnistä eikä esimerkiksi ahven välttämättä nappaa kiinni perinteiseen lippauistimeen.

– Kun veteen heittää liikettä, välkettä ja räminää, niin johan ahvenkin kiinnostuu. Bladeissa eli metallisissa uistimissa on kaikkea tuota ja niiden etuna on myös pitkäheittoisuus ja se, että ne toimivat monessa kalastussyvyydessä, Oksanen kuvailee.

Hauen narraaja taas on jo saattanut huomata suomalaisten klassikkovieheiden tehokkuuden. Mutta entä jos kaipaa lisää vauhtia kalastukseen?

– Osaavien kalastajien kannattaa kokeilla moderneja kumikaloja, joihin laitetaan itse koukut ja painotukset. Näihinkin saa vinkkejä meidän myyjiltä, ja asiakkaat ovat kertoneet saaneensa aiempaa isompia haukia, Oksanen kertoo.

Keskikesällä voi kokeilla myös sammakoilta näyttäviä poppereita esimerkiksi lumpeikoissa.

– Popperit kulkevat aivan veden pinnassa ja hauet ovat niihin aivan hulluina. Kun koko kala hyppää ilmaan, tärppi on tosi näyttävä. Ja action tuo kalastukseen kivaa jännitystä, Oksanen hymyilee.

Jigienkin valinnassa auttaa Ruodon myyjien kokemus paikallisista oloista, onhan vesien väreissäkin eroja.

– Jigejä on useampi sata ja värivalikoimaa riittää. Löytyy esimerkiksi jigejä, jotka maistuvat kuhille, Oksanen sanoo.


Espoon uusi myymälä palvelee rannikkokalastajia

Ruoto on kotimainen, Suomen suurin kalastuksen ja metsästyksen erikoisliike palvelee seitsemällä paikkakunnalla ja verkkokaupassa. Uusin myymälä on Espoossa Länsiväylän kupeessa.

– Ruodon valikoimassa on lähes 50 000 erilaista tuotetta ja Espoossa täydensimme perusvalikoimaa rannikkokalastukseen ja lähijärviin sopivilla välineillä. Meritaimenen ja hauen heittokalastus ovat etelärannikon juttu ja niiden lisäksi panostimme outdoor-vaatetuksen monipuolisuuteen. Tervetuloa! Oksanen huikkaa.

Kalastajalta kalastajalle: parhaat neuvot ja välineet Ruodolta:

• Alan laajin valikoima on aina täydennetty alueen kalavesien tarpeilla.
• Asiantuntevan palvelun takaavat paikalliset, kokeneet kalastajat.
• Hinta-laatusuhde on kohdillaan kaikissa tuoteryhmissä ja hintaluokissa.

Lisää actionia kesän kalaretkille?


Next article