Skip to main content
Etusivu » Talous » Vuoden pituinen säästöhaaste on täällä – yli 1 300 euroa säästöön helposti
Säästäminen

Vuoden pituinen säästöhaaste on täällä – yli 1 300 euroa säästöön helposti

säästöhaaste
säästöhaaste
Kuva: Unsplash

Säästäminen ei ole kaikille yhtä helppoa. Välillä rahat tuntuvat katoavan nopeammin kun tulevat, mutta se ei tarkoita, etteikö säästäminen ikinä onnistuisi.

Säästämiseen on monia vinkkejä, ja jokaiselle löytyy oikea tapa säästää. Tällä helpolla viikkokohtaisella suunnitelmalla vuoden lopussa säästötilillä istuu 1378 euroa.

Ideana on, että jokaisella viikolla säästöön laitetaan rahaa. Viikolla yksi laitat säästöön 1 euron, viikolla 2 kaksi euroa, viikolla 10 säästöön laitetaan 10 euroa, jne. Viimeisellä viikolla säästöön laitetaan 52 euroa.

Säästäminen alkaa pienellä summalla, mutta summa suurenee viikko viikolta. Vuoden puolessä välissä säästössä on yli 300 euroa ja vuoden lopussa summa on jo melkein 1 400 euroa!

säästöhaaste
Säästötilin potti kasvaa aluksi hitaasti, mutta loppuvuodesta summa kasvaa kovaa tahtia.

Jos yli 40 euron säästäminen loppuvuodesta viikottain tuntuu todella isolta summalta, voit myös aloittaa säästämisen toisesta päästä. Aloitat siis 52 eurosta, sitten 51 euroa ja niin edelleen.

Voit myös säästää omavalintaisessa järjestyksessä rahatilanteesi mukaan. Voit aloittaa laittamalla säästöön 40 eurosta, sitten 5 euroa, 10 euroa, 52 euroa jne. Tällä tavalla voi olla vaikeampi pysyä perillä siitä, mitkä summat on jo säästetty.

Haasteen voi myös aloittaa keskellä vuotta, joko aloittaen numerosta 1 tai sen hetkisestä viikkonumerosta.

Lue myös:
Ilmastonmuutos hallintaan sijoittamalla
Vihreä sähkö on kuluttajan helpoin ympäristövalinta
8 + 1 asiaa, jolla voit karsia kuluissa ja säästää rahaa

Next article