Etusivu » Koti ja sisustus » Toiveena (oikeasti) rentouttava kesäloma? Katso 5 + 1 vinkkiä!
Kesä

Toiveena (oikeasti) rentouttava kesäloma? Katso 5 + 1 vinkkiä!

kesäloma
kesäloma
Kuva: Pexels

Kesäloma lähestyy ja poikkeuksellisen stressaavan kevään jälkeen on aika vaihtaa lomamoodiin. Kokosimme 6 vinkkiä, joilla varmistat rentouttavan loman ja palaat töihin entistä virkeämpänä.

1. Irtaudu töistä kunnolla. Pyri pitämään yhtämittaista lomaa vähintään 2-3 viikkoa, jolloin pääset rentoutumaan ja palautumaan töistä. Älä lue työsähköpostiasi ja sulje työpuhelin, mikäli mahdollista.

2. Älä tee liian kunnianhimoisia suunnitelmia. Lomasuunnitelmiin tulee helposti ahdettua paljon tekemistä, jotka loppupeleissä aiheuttavat vain enemmän stressiä ja kyyneleitä, kun joka paikkaan pitäisi ehtiä. Suunnitelmallisuus on hyvä asia, mutta vältä liian tiukkaa aikatauluttamista. Jätä tekemisten välille tyhjiä hetkiä tai päiviä, jolloin voit vain olla ja tehdä asioita hetken mielijohteesta fiiliksen mukaan.

Lomalla tulisi tehdä itselle mieluisia asioita. Kuva: Pexels

3. Pidä kiinni säännöllisestä ruokailusta ja suosi terveellisiä valintoja. Lomalla ei tarvitse vahtia jokaista suupalaa, mutta on kuitenkin hyvä muistaa kohtuus herkkujen ja alkoholin käytössä, muuten lopputuloksena voi olla turvotus ja muut vatsavaivat.

4. Tee itsellesi mieluisia asioita. Yksi rentoutuu riippukeinussa kirjaa lukien, toinen saa ajatukset muualle puutarhaa laittaessa ja kolmas kaipaa vauhdin hurmaa. Tärkeintä on, että rentoudut itsellesi sopivalla tavalla, ja lataat akkuja syksyä varten.

5. Nauti myös pienistä hetkistä. Pysähdy ihastelemaan Suomen luontoa ja nauti kesän mauista hartaasti. Ihanat muistot lämmittävät vielä pimeinä syysiltoina.

+ 1 Ole armollinen itsellesi. Ei ole maailman loppu, jos päiväunet venyivät suunniteltua pidemmiksi tai et jaksanutkaan siivota pihavarastoa. Älä vertaile itseäsi muihin: lomasi on aivan yhtä hyvä kuin jonkun toisen, kunhan olet itse tyytyväinen!

Tekemistä Koti-Suomessa?
Ulkomaille matkustamista ei suositella, joten kesäloma ja siihen liittyvät tekemiset on syytä suunnitella kotimaahan. Katso täältä kotimaan helmet, joissa haluat varmasti vierailla.

Next article