Etusivu » Koti ja sisustus » Teuvo Loman: 4 vinkkiä kesäkotiin
Kesä

Teuvo Loman: 4 vinkkiä kesäkotiin

Teuvo Loman
Teuvo Loman
Kesäaikana kodin neliöt lisääntyvät, kun olohuonetta jatketaan ulkotiloihin. Kuva: Oma arkisto

Sisustussuunnittelija Teuvo Loman rohkaisee persoonalliseen tyyliin ja uskaliaaseen värien kanssa leikittelyyn. Kesäilme syntyy pienistä muutoksista.

Lomanille koti on rauhoittumisen paikka. Hektisen elämän keskellä suunnittelijan mieli lepää kodissa, jossa värejä käytetään säästelemättä. Leikkisät yksityiskohdat tuovat sisustukseen kepeyttä ja värit iloisuutta.

Lomanin ykkösvinkki kesäisen kodin luomiseen onkin rohkea värien käyttö.

– Väreillä voi leikitellä ihan kunnolla. Mustavalkoyhdistelmien rinnalla pirteät perusvärit toimivat aina. Rohkeasti vaan sinistä, punaista, keltaista ja vihreää. Toisaalta nyt myös kulta on muodissa, Loman listaa.

Yksinkertaisuus ja selkeät linjat ovat aina tyylikkäitä, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa persoonatonta kotia. Pienet yksityiskohdat luovat kotiin autenttisen tunnelman.

Terassista kesän olohuone

Suomessa panostetaan entistä enemmän terassien ja parvekkeiden sisustamiseen. Kesäaikana kodin neliöt lisääntyvät, kun olohuonetta jatketaan ulkotiloihin.

– Terasseista halutaan nykyisin olohuonemaisia. Niihin myös satsataan eri tavalla kuin ennen, ja hyvin laitetuilla terasseilla ja parvekkeilla viihdytään pitkälle syksyyn, Loman toteaa.

Kodikkuutta terasseihin voi luoda esimerkiksi matoilla, kasveilla, kuvioiduilla lasituksilla sekä rohkealla värien käytöllä.

– Lautalattioiden rinnalle on tullut värikkäitä, säänkestäviä mattoja. Laitoin omalle terassilleni juuri turkoosin ulkomaton. Minulle matot merkitsevät pehmeyttä ja kodikkuutta, käytän niitä sisustuksessa paljon, Loman toteaa.

Uutena tulokkaana terassien sisustuksessa ovat lasiset tilanjakajat sekä niihin painatettavat kuvioinnit.

– Parvekelaseihin tai tilanjakajiin voi painattaa esimerkiksi pitsikuosin Ranskan Rivieran tyyliin, Loman vinkkaa.

Kalusteista kevyet ja helposti siirrettävät polyrottinkikalusteet pitävät edelleenpintansa puukalusteiden rinnalla. Lisäksi uutena trendinä parvekkeilla on 50-luvun tyylinen vintagesisustus.

Teuvo Lomanin neuvot muutosta kaipaavalle:

1. Tekstiilit
Tekstiilit ovat helppo ja edullinen tapa muuttaa kodin ilmettä. Raskaat ja tummasävyiset verhot kannattaa vaihtaa kevyisiin valoverhoihin, eikä väriyhdistelmissä tarvitse ujostella. Loman kehuu pastellisävyjä, mutta myös perusvärit pitävät pintansa. Samassa ikkunassa voi käyttää useampaa värisävyä.

Sisustustyynyt tekevät kodin ilmeelle paljon. Useimmat tyynyt noudattavat standardikokoja, joten yleensä ilmeen saa päivitettyä pelkät päälliset vaihtamalla.

Keittiö- ja kylpypyyhkeitä kannattaa haalia paljon. Pesun yhteydessä voi samalla vaihtaa kuosia ja väriä. Lisäksi Loman luottaa mattoihin, ne pehmentävät ja luovat lämpimän tunnelman.

2. Silkkikasvit
Aidon näköiset silkkikasvit luovat kodikkuutta, eikä loman ajaksi tarvitse palkata kukkien kastelijaakaan. Teuvo Loman on itse ihastunut japanilaistyylisiin bonsaipuihin. Näyttävyyttä saa lisää panostamalla tyylikkäisiin ruukkuihin. Loman kehuu erityisesti massiivisia marmoriruukkuja.

3. Värit
Loman kannustaa rohkeuteen ja uskaliaisuuteen. Värit ilostuttavat ja piristävät. Musta-valko-yhdistelmä toimii aina hyvänä pohjana, ja niiden rinnalle kannattaa valita yksi tai kaksi tehosteväriä. Terassilla värien kanssa voi leikitellä vielä enemmän.

4. Ammattiapu
Ammattilaisen apuun luottaminen voi jopa säästää kustannuksia, kun virhehankinnat jäävät tekemättä. Jos omaan sisustussilmään ei ole täysin luottaminen, ammattiapua on tarjolla muutamasta sadasta eurosta eteenpäin.

Lue myös: Milla Alftan neuvoo: ”Kesämökin sisustuksessa panostetaan kodikkuuteen”


Next article