Etusivu » Koti ja sisustus » Tervetuloa kotiin, kevät!
Kevät

Tervetuloa kotiin, kevät!

Koti säilyy kunnossa pidempään, kun sen pinnat pestään niille tarkoitetuilla aineilla. Kuvat: Unsplash

Samalla kun luonto herää loistoonsa on aika antaa kodin herätä talviunilta ja puhjeta uuteen kukkaan: putsata pimeän vuodenajan pölyt pois ja antaa aistien avautua valolle.

Kevät on uudistumisen aikaa, jolloin myös koti ansaitsee tarkemman siivoussyynin. Stressin sijaan projektiin kannattaa suhtautua fyysisen tilan lisäksi myös mieltä puhdistavana tekijänä, jossa luovut kaikesta sellaisesta mikä ei palvele elämääsi enää. Päästä tarpeettomasta irti, vaikka hamsteri tulisi kylään. Lopussa kiitos kuitenkin seisoo. 

Kevätsiivoukselle otollinen ajankohta on se hetki, kun ilmasto pistää talvivaatteet tekemään tilaa kepeämmille pukineille. Eteinen ja tuulikaappi tulevat siivottua kätevästi samalla, kun talvivarusteet korjataan komeroon.

Kevätaurinko paljastaa talven pölyt ja huolimattoman siivousjäljen. Hohtavaa tulosta voi edesauttaa laadukkailla siivoustarvikkeilla ja asianmukaisilla puhdistusaineilla. Koti säilyy kunnossa pidempään, kun sen pinnat pestään niille tarkoitetuilla aineilla. Ekologiset puhdistusaineet ovat lahja sekä ihmiselle että luonnolle.

Kevätsiivouksen ABC

1. Siivoa suunnitelmallisesti. Vältä projektin lykkäämistä, päätä etukäteen päivä ja pistä se kalenteriin.

2. Järjestä koti palvelemaan nykyhetkeä. Yhden romu on toisen aarre, turha tavara saa kierrätettynä uuden merkityksen.

3. Pese ja puunaa paikat läpikotaisin. Kevät kyllä paljastaa talven tomut. Mitä teetkin, niin älä tingi jäljestä. Jos aikaa ei riitä joka paikan huolelliseen hinkkaamiseen, valitse kriittisimmät paikat ja pistä ne kiiltämään.

4. Ikkunat ovat kevään väylä kotiisi. Niiden pesussa maltti on kuitenkin valttia. Pese vasta, kun lämpötila on kunnolla plussan puolella ja pahin pöly on laskeutunut, niin pesutulos kestää syksyyn asti. Ikkunoita ei kannata pestä kun aurinko paistaa niihin suoraan, muutoin pesuliuos voi kuivahtaa ikkunan pinnalle.

5. Stressi on turhaa. Jos luuttu ei istu käteen, ja siivous aiheuttaa vain harmaita hiuksia niin keskity olennaiseen ja ulkoista palvelu!

Lähde: martat.fi

Next article