Skip to main content
Etusivu » Koti ja sisustus » 9 vinkkiä ravitsevaan ruokaan – edullisesti
Ruoka ja juoma

9 vinkkiä ravitsevaan ruokaan – edullisesti

Terveellinen ruoka
Terveellinen ruoka
Kuva: Unsplash

Terveellisen ruoan syöminen tai saatavuus ei saisi perustua ihmisen taloudelliseen tilanteeseen. Terveellinen ruokailu on kaikkien oikeus. Nämä 9 vinkkiä auttavat sinua syömään terveellisiä ja ravitsevia ruokia, vaikka budjetti olisi tiukka.

1. Syö kotona

Kaupasta ostetut ruoat – tuoreet tuotteet, pakastetut ateriat tai valmisruoat – ovat keskimäärin kolmanneksen ravintolan hinnasta. Joten kotona syöminen ja lounaan pakkaaminen mukaan töihin, ovat kaksi tärkeintä asiaa, mitä voit tehdä rahan säästämiseksi! Pakkaa lounas illallisen jälkeen seuraavaksi päiväksi, jolloin se ei unohdu aamun kiireissä. Voit helposti napata töihin mukaan esimerkiksi illalliselta ylijääneet ruoat.

2. Suunnittele ja kokkaa ajoissa

Ruokailun suunnittelu auttaa sinua hallitsemaan mitä syöt ja mitä ostat. Osta ja valmista kerralla monta annosta, jolloin et käytä rahaa ulkona syömiseen. Pitkän työpäivän jälkeen on ihanaa, että kotona odottaa valmis annos. Myös ruokahävikki pienenee, kun hutiostokset vähenevät.

3. Käytä samoja raaka-aineita

Valitse reseptejä, joissa hyödynnetään samoja raaka-aineita. Aina ei tarvitse olla uutta ja hienoa, samoilla perus raaka-aineilla ja mausteilla saat loihdittua monta erilaista annosta.

4. Pysy listassa

Muuta ruokasuunnitelmasi ostoslistaksi ja pysy siinä. Älä mene kauppaan nälkäisenä, sillä kylläisenä on helpompi vastustaa heräteostoksia.

Aterioiden valmistaminen etukäteen on helppo tapa säästää ruokakustannuksissa. Kuva: Unsplash

5. Hyödynnä tarjoukset ja isot pakkaukset

Kaupoissa on usein viikottaisia tarjouksia, joten opi hyödyntämään niitä. Osta tarjouksessa oleva kana jauhelihan sijaan ja vaihda vakiojuusto isompaan, mutta halvempaan pakettiin. HUOM! Älä osta isompia pakkauksia, jos et oikeasti tarvitse niitä.

6. Suosi kauppojen omia brändejä

Kaupan omat tuotemerkit tarjoavat usein saman tai samanlaisen tuotteen halvemmalla hinnalla. Jos päivittäistavarakaupassasi on kanta-asiakas kortti, rekisteröidy käyttäjäksi. Monet kaupat tarjoavat omia tarjouksia kanta-asiakkaille.

Lue myös: 8 + 1 asiaa, jolla voit karsia kuluissa ja säästää rahaa

7. Varastoi

Kun kotona on pakastevihanneksia, säilykkeitä ja kuivattuja hedelmiä saatavilla, tulee helpommin syötyä enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Pakastevihannekset ja kuivatut hedelmät myös kestävät pidempään ja ovat erittäin käteviä.

8. Suosi sesonkia

Kausituotteet ovat tavallisesti halvempia ja maukkaampia. Jotkut tuoreet hedelmät ja vihannekset eivät kestä kauan, joten hanki pieniä määriä useammin, ettei ruokaa mene roskiin. Ylikypsät hedelmät sopivat erinomaisesti smoothieen tai paistamiseen.

9. Kokeile puutarhanhoitoa

Istuta omia vihanneksia pihalla, parvekkeella tai ruukussa ikkunalaudalla. Valitse helppoja kasveja, joilla voit säästää rahaa. Esimerkiksi yrtit, paprikat, tomaatit, lehtisalaatti ja pinaatti sopivat hyvin kotiin kuin kotiin.

Alkuperäinen teksti on aikaisemmin julkaistu modernwellnesguide.com-sivustolla.

Next article