Etusivu » Matkailu » Ida Paul ja Kalle Lindroth: erilainen jäätelökesä
Inspiraatio

Ida Paul ja Kalle Lindroth: erilainen jäätelökesä

Ida Paul ja Kalle Lindroth
Ida Paul ja Kalle Lindroth
Kuva: Julius Konttinen

Ida Paul ja Kalle Lindroth keikkailevat ahkerasti Suomen suvessa. Kesällä vietetään myös hetkiä vapaalla ja kesätunnelma muodostuu pienistä jutuista.

Laulaja- ja lauluntekijäduo Ida Paul ja Kalle Lindroth on huikeassa nosteessa ja kappaleita on tällä hetkellä striimattu 27 miljoonaa kertaa. Keväällä julkaistu albumi ”Nää kaikki kertoo susta” on löytänyt omat kuulijansa, ja keikoille soljuu kuuntelijoita tulvaksi asti.

Kaksikon yhdessä tekemien kappaleiden tunnelma on kuin Suomen kesäyö itse: kaunis ja vähän haikea, nurkan takana jo pieni syksyinen kuura. Yhteinen sävel kappaleiden tekemiseen syntyi kuin sattumalta lauluntekoleirillä muutamia vuosia sitten ja palaset asettuivat luontevaksi kokonaisuudeksi.

– Biisejä tehdessä hämmästelen kuinka vaivatonta itse kirjoitusprosessi Kallen kanssa on. Kokonainen biisi voi syntyä päivässä. Haluamme, että biisiemme vilpittömyys säilyy myös levyversioon asti, ja se puolestaan vaatii pitkäjänteisyyttä, Ida Paul toteaa.

Universumissa tähdet olivat siis suosiollisessa asemassa. Bändiä ei rakennettu tietoisesti, vaan se tuli kuin itsestään.

– Molemmilla oli uraa takana jo ennen kuin ryhdyimme tekemään musiikkia yhdessä, Idalla sooloura ja minulla sekä bändi- että soolotausta. Ja kun sattumalta päädyimme kirjoittamaan yhteisen biisin Hakuammuntaa, oli selkeää, että kuljetuilla kivikkoisillakin kilometreillä on ollut tarkoituksensa, kertoo Kalle Lindroth.

Ida että Kalle ehtivät kesällä lomailla tahoillaan pienissä pätkissä, jolloin vedetään henkeä ja ladataan mieli seuraavaan keikkaputkeen. Kuva: Julius Konttinen

Mummolassa ja laiturin nokassa

Kesä kiepsahtaa heinäkuun puolelle ja kansalla alkaa lomasesonki, mutta Ida ja Kalle ovat kiertäneet Suomea jo tuhansien kilometrien verran keikkapaikasta toiseen.

– Faneistamme välittyvä ihana energia on jotain, jonka kautta ymmärtää todeksi, että musiikillamme on merkitystä meidän lisäksemme myös todella monelle muulle, Ida ja Kalle toteavat.

Kesälomatunnelmaa sekä Ida että Kalle ehtivät kokea tahoillaan pienissä pätkissä, jolloin vedetään henkeä ja ladataan mieli seuraavaan keikkaputkeen.

– Matkustan kolmeksi päiväksi mummolaan ennen Ilosaari-rockia ja pyrin irti kaikesta hälystä. Suljen koneen ja luen taas paljon romaaneja, Ida kertoo.

– Viime kesään verrattuna selkeä keikkarytmi mahdollistaa sen, että työjutut eivät seuraa sinne laiturin nokkaan, vaan lomahetkistä saa paljon enemmän, kuvailee Kalle.

Lue myös: DJ-tuottajaduo STEREO: ”Toivotaan, että keikoista kehittyy kunnon bileet”

Kesä tulee yhdessäolosta

Lapsuuden kesämuistoissa on aurinkoa ja välitöntä, iloista yhdessäoloa. Ja sama tunnelma jatkuu aikuisenakin.

– Kesämuistoista eniten hymyilyttää vieläkin yksi yhteinen juhannus kavereiden kanssa mökillä: kesäolympialaiset, kokko ja lautapelejä. Kesä ei tarkoita mitään suureellista vaan se tulee pienistä jutuista, kavereiden kanssa spontaanista yhdessäolosta ja luonnosta. Ja mitä herkkuihin tulee, paras on pakastealtaiden jäätelö, sillä kesällä nekin maistuvat erilaisilta kuin talvella, Ida nauraa.

Kallelle kesämuistoista nousee mieleen viitisen vuotta sitten Turun Ruisrockiin suuntautunut ”eeppinen retki”.

– Niihin päiviin tiivistyy mahtava yhteisöllinen ja positiivinen fiilis, jossa kaikki auttavat toisiaan. Silloin tiesin, että maailmassa on asiat hyvin ja kaikki on mahdollista.

Next article