Etusivu » Koti ja sisustus » DJ-tuottajaduo STEREO: ”Toivotaan, että keikoista kehittyy kunnon bileet”
Inspiraatio

DJ-tuottajaduo STEREO: ”Toivotaan, että keikoista kehittyy kunnon bileet”

edm-dj-stereo
edm-dj-stereo
Viime syksynä tauolle jääneen Haloo Helsinki! –yhtyeen kitaristi-säveltäjät Jere Marttila (vas.) ja Leo Hakanen perustivat DJ-tuottajaduon nimeltä STEREO. Kuvat: Marke Sabogal

DJ-tuottajaduo STEREO tuo Suomen festareille kotimaisen edm-musiikin.

Suuri yleisö ei välttämättä vielä hihkaise kuullessaan nimen STEREO, mutta festarikesän jälkeen tilanne saattaa olla jo toinen. STEREO on yhtä kuin kollegat Leo Hakanen ja Jere Marttila, jotka ovat ennen uutta duo-kokoonpanoaan kitaroineet ja säveltäneet Haloo Helsinki! -yhtyeen joukoissa.

– Bändin jäädessä tauolle meillekin tarjoutui tilaisuus toteuttaa vihdoin oma projektimme elektronisen musiikin parissa, kertoo Jere.

– Toimme toki elektronista musiikkia mukaan myös Haloo Helsinki! -yhtyeen biiseihin, hän jatkaa.

Esimerkiksi Hulluuden highwayn modernit saundit syntyivät pitkälti edm-vaikutteista.

Kaksikko aloitti yhteisen työskentelyn STEREO-projektin parissa viime talvena. Uusia biisejä on tehty ja hiottu koko kevään ajan, ja ensimmäiset esimerkit ovat jo päässeet julkisuuteen.

– Vuosi on ollut ihan älyttömän opettavainen, toteaa Leo.

– Suunnitelmamme on julkaista vähintään kerran kuussa yksi biisi, joista muodostuu albumi vuoden loppuun mennessä.

Miehet tuntuvat osuneen genrevalinnallaan johonkin uuteen, sillä suomenkielistä edm:ää ei juurikaan ole tehty.

– Tähän mennessä tätä lajia tekevät artistit ovat joko olleet liikkeellä underground-meiningillä tai he ovat tähdänneet suoraan ulkomaille. Kotimaahan suunnattua, suomeksi esitettyä, kaupalliseen levitykseen suunnattua elektronista musiikkia ei juurikaan ole tehty ja sekin tekee tästä hommasta todella kiinostavaa, toteaa Jere.

DJ-tuottajaduo STEREO keikkailee koko kesän, ja julkaisee heti juhannuksen jälkeen. Kuvat: Marke Sabogal

Kuuma keikkakesä ja parhaat bileet

STEREOn kalenteri on täynnä pitkälle syksyyn.

– Heti juhannuksena meillä on kolme eri keikkaa. Kierrämme kesän aikana 15 festaria, mukana kaikki peruspaikat kuten Ruisrock, ja syksyn tullen jatkamme klubikeikoilla, joita niitäkin on varattu jo 40.

Leo odottaa festareilta ennen kaikkea hyviä bileitä.

– Biletys kuuluu olennaisesti edm-kulttuuriin ja se, että yleisö innostuu tanssimaan ja nauttimaan, on paras kiitos meille. Haluamme suorastaan lietsoa yhteistä positiivista fiilistä keikoillamme.

– Ja heti juhannuksen jälkeen julkaisemme seuraavan biisimme Rauhaa ja rakkautta, joka on rehellinen ja tanssittava kesäbiisi. Meidän mukanamme levyllä fiittaa räppäri Aste.

Muuten STEREOn kesä kuluu pitkälti liikunnan parissa, sillä molemmat tunnustautuvat intohimoisiksi liikkujiksi. Kaksikon jääkiekkotreenit jatkuvat helteistä huolimatta koko kesän, lisäksi Leo fillaroi usein luonnonrauhaan Helsingin Keskuspuistoon.

– On mahtavaa, että meillä on keskellä pääkaupunkia sellainen suuri metsäalue ja toivon todella, ettei sitä nipistetä pala palalta pienemmäksi, Leo tuumii.

Kaksikko toivottaa kaikki edm:n ystävät mukaan kesän keikoille.

– Tehdään tästä paras kesä ikinä, he toivottavat. 

Next article