Etusivu » Koulu » Oppimisen ilo ja innostus voivat viedä avaruuteen asti
Oppiminen

Oppimisen ilo ja innostus voivat viedä avaruuteen asti

Heureka tukee elinikäistä oppimista, Mikko Myllykoski ja Heidi Kouki toteavat. Kuva: Heureka

Opintoretket Heurekaan luovat koululuokille tilaisuuksia yhteistyölle, vuorovaikutukselle ja yhteishengen vahvistamiselle. 

Tieteeseen pohjaava oppimisympäristö mahdollistaa monialaisten oppimiskokonaisuuksien integroinnin osaksi opetusta ja opetussuunnitelmaa.

– Käynnit inspiroivassa tiedekeskuksen ympäristössä synnyttävät uusia näkökulmia. Kun oppilaat pääsevät itse tekemään, kokemaan ja oivaltamaan, se edistää oppimista. Sosiaalisella oppimisella ja toiminnallisuudella on iso rooli, toteaa tiedekeskus Heurekan pedagoginen suunnittelija Heidi Kouki, joka on myös Euroopan avaruusjärjestö ESAn koordinoiman ESERO-koulutusohjelman Suomen projektipäällikkö. ESERO on ESAn tärkein kanava koulujen avaruusteemaisen opetuksen tukemiseen. Heureka koordinoi ESERO-verkoston toimintaa Suomessa.

Tieteeseen pohjaava moniaistinen oppimisympäristö tukee erilaisten oppijoiden tarpeita ja tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden löytää omat vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa. Kun oppilaat saavat kokeilla asioita itse, oppimisesta tulee syvällisempää ja merkityksellisempää. Se jättää kestävän muistijäljen, mikä voi vaikuttaa oppilaan tulevaisuuden valintoihin ja jopa urapolkuun.

– Avaruus on innostava teema, joka tarjoaa hyvin kokonaisvaltaisen oppimiskokemuksen. Avaruus ei ole pelkkää tähtitiedettä. Se kattaa kaikki tieteenalat ja teknisen osaamisen arkeologiasta juridiikkaan ja teknologiasta lääketieteeseen. Tulevaisuudessa tarvitaan valtavasti osaamista, jotta voi olla mukana tutkimassa tutkimatonta, Kouki painottaa.

Tiede kuuluu kaikille

Heurekassa monialaisuus tulee luonnostaan esiin niin uniikeissa näyttelyissä, planetaarioelokuvissa, oppimisohjelmissa kuin eri kohderyhmille räätälöidyissä tapahtumissakin.

– Tuemme elinikäistä oppimista, meille ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Kaikki Heurekan näyttelyt ja muut sisällöt perustuvat tutkittuun tietoon ja edistävät näin yleisöjemme tiedepääoman karttumista, kertoo toiminnanjohtaja Mikko Myllykoski.

Heureka tarjoaa ohjelmia varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle sekä laajan valikoiman teemoja syventäviä tehtäviä, työpajaohjeita ja mobiilipelejä tehtäväksi ennen vierailua, sen aikana tai myöhemmin koulussa.

Yritykset voivat tukea paikkakuntansa kouluja kummiluokkatoiminnalla, jossa avaimet käteen -pakettiin sisältyvät pääsyliput, kuljetukset, työpajat ja jälkitehtävät. Räätälöidyt ohjelmat yhdistävät Heurekan pedagogisen osaamisen ja yrityksen toiveet, mikä luo ainutlaatuisia oppimiskokemuksia.

Kiinnostuitko Heurekasta?

Lue lisää Heurekan monipuolisesta tarjonnasta myös oppilaitos- ja varhaiskasvatusryhmille!

Next article