Etusivu » Koti ja sisustus » Pääsiäinen tuo kevään sisustukseen
Kevät

Pääsiäinen tuo kevään sisustukseen

Pääsiäinen ja kevät on ihana syy muuttaa kodin ilmettä. Pienillä asioilla saa jo ison muutoksen aikaan, eikä joka kevät onneksi tarvitse koko sisustusta uusia.

Listasimme vinkkimme, joilla tuomme kevään ja pääsiäisen parhaiten sisustukseen.

1. Leikkokukat tuovat kaivattua valoa ja väriä pimeän talven jälkeen. Tulppaanit ovat monelle selvä kevään merkki, ja ne ovatkin ensimmäiset leikkokukat, jotka pääsevät kotia koristamaan. Värejä sekoittamalla saa ihania kimppuja ympäri taloa.

2. Väreistä puheenollen, ensimmäisten pitkien aurinkoisten päivien aikaan on aika kaivaa keltaiset, vihreät ja vaaleanpunaiset torkkupeitot ja tyynyt talvipiiloista. Jos et ole suuri värien ystävä, yksikin keltainen tyyny sohvalla antaa uuden ilmeen koko olohuoneelle. Koko kotia ei silti kannata täyttää valkoisella ja keltaisella. Kontrastia, mutta silti kirkkautta saa kotiin myös lisäämällä tekstiileihin esimerkiksi vaalean harmaata.

3. Yksinkertaiset koristeet tuovat sopivan ripauksen pääsiäistä mihin tahansa kotiin. Jokaiselle löytyy jotakin. Toiset suosivat yksinkertaisia maljakoita pajunkissoilla tai kuivakukilla. Joillekin sopivat enemmän söpöt tipukipot tuomaan pääsiäisen tunnelman.

Pääsiäiskoristeet voivat olla juuri niin isoja tai pieniä kuin itse haluat. Kuva: Pexels

4. Rairuoho kasvaa monen perheellisen kodissa, mutta se sopii mainiosti myös aikuisempaan kotiin. Rairuohon kaunis vihreä väri ja rentouttava kasvattaminen sopii täydellisesti kiireisellekin aikuiselle, joka haluaa löytää hetken rauhoittumista kiireiseen kevääseen.

5. Verhoja vaihtamalla saat vaihdettua kodin ilmettä suuresti. Mitä jos tänä keväänä kokeilisit jotain uutta väriä tai katseen vangitsevaa kuosia? Tai kaiva kaapistasi pari vuotta sitten käyttämäsi verhot ja voitkin rakastua niihin uudestaan.

6. Sipulikukat rakastavat valoa ja kevättä. Jos syksyllä jäi istuttamatta kukat kevättä varten, saa kaupasta ostettua myös ihania narsisseja ja helmililjoja sisätiloihin!

Sipulikukat sopivat täydellisesti ikkunalaudalle tai kruunaamaan kattauksen. Kuvat: Pexels

7. Kukkivista oksista saa ihanan kevätkoristeen. Hedelmäpuusta tai keväällä kukkivasta pensaasta voi leikata oksan koristeeksi isoon maljakkoon. Muista leikata oksa ajoissa ja sumuta sitä aika ajoin, niin saat kukan varmasti kukkimaan.

Lue myös: 4 ihanaa ideaa pääsiäisen viettoon kotona

8. Kynttilät tuovat tunnelmaa myös pääsiäisenä. Kauniin väriset korkeat pöytäkynttilät kruunaavat pöytäkattauksen ja valkoiset pellavantuoksuiset tuoksukynttilät tuovat raikasta tunnelmaa. Talvella kynttilät palavat joka kulmassa, mutta keväällä kynttilä riittää katseenvangitsijaksi yhteen hämärään kulmaan.

9. Lasi on loistava elementti kevääseen. Kannattaa nostaa tyhjätkin maljakot esille pöydälle tai hyllyille paremmalle paikalla. Tekemällä asetelman erivärisistä ja kokoisista maljakoista saat väriä asuntoon. Lisäksi lasi heijastaa ihanasti keväistä auringonvaloa!

Next article