Etusivu » Koti ja sisustus » Sisustussuunnitelija Milla Alftan hakee inspiraatiota syksyyn art decosta
Sisustaminen

Sisustussuunnitelija Milla Alftan hakee inspiraatiota syksyyn art decosta

milla-alftan-sisustus-art-deco-inspiraatio
milla-alftan-sisustus-art-deco-inspiraatio
Tämän syksyn trendeissä näkyy pelkistetyn selkeitä linjoja ja herkullisia sävyjä. Kuvat: Kristian Maukonen

Kun elämä siirtyy sisätiloihin, monet haluavat sisustaa ja into remontoida kasvaa. Millä trendeillä kotia voisi elävöittää? Haastattelussa sisustussuunnitelija Milla Alftan.

Syksyn trendeissä näkyy pelkistetyn selkeitä linjoja ja herkullisia sävyjä. Art decon vaikutus on läsnä huonekaluissa, valaisimissa ja esineissä aiempaa kaarevampina muotoina ja koristeellisina, mutta graafisina yksityiskohtina.

– Sisustus kannattaa tehdä itselle kodikkaaksi. Esineiden tuoma kerroksellisuus saa näkyä ja suvussa kulkeneet huonekalut kannattaa säilyttää. Tarinat esineiden takana kiinnostavat ihmisiä ja ne kertovat persoonasta, Alftan sanoo.

Piristä kokonaisuutta kontrasteilla

Sisustuksessa on siirrytty valkoisesta ja harmaasta maanläheisiin väreihin, kuten beigeen, ruskeaan ja luonnonvalkoiseen. Toisaalta Pantone määritti vuoden väriksi klassisen sinisen ja Tikkurila hempeän vaaleankeltaisen, Lemonaden.

– Voit valita voimakkaamman aksenttivärin tehosteeksi muuten neutraaliin sisustukseen. Harmaan keskelle sopii esimerkiksi viininpunainen ja syksyn lämpimiin väreihin saa kontrastia esimerkiksi huurteisilla sävyillä, Alftan ehdottaa.

Anna persoonallisuutesi näkyä

Pitkään vallalla ollut minimalistinen tyyli on väistymässä. Tilaa valtaa runsaampi tunnelma, jota voi maustaa eri elementeillä. Tekstiilit, matot ja valaisimet tuovat pehmeyttä ja kodikkuutta; nojatuoleissa taas trendinä on teddymäisyys. Niitä verhoillaan jopa lampaantaljoilla.

Lisää sisustusinspiraatiota löydät Milla Alftanin Instagramista ja Facebookista.

– Elämä saa näkyä koko rikkaudessaan. Yhä useammin näkee lasten maalauksia ja itse tehtyjä makrameita esillä. Myös taidetta ja taide-esineitä arvostetaan paljon ja moni hankkii kotiinsa itseään koskettavan teoksen. Tämä tuo sisustukseen kaunista syvyyttä, Alftan pohtii.

Puu tuo lämpöä isoihin pintoihin

Ekologisuus ja laatuun panostaminen ovat nousussa, mutta koronakin on saanut ihmiset suosimaan kotimaista tuotantoa ja käsityöläisiä aiempaa enemmän.

– Parkettiin saa halutessaan niin sävyä, muotoja kuin punosmaisuutta. Nyt tuodaan koteihin ilmeikkyyttä myös paneloinneilla ja rimakattojen profiileilla. Katot olivatkin liian pitkään näkymättömissä, Alftan hymyilee.

Lisää sisustusinspiraatiota löydät Milla Alftanin Instagramista ja Facebookista.

Next article