Etusivu » Turvallisuus » Vapaaehtoisen maanpuolustuksen suosio kasvaa
Sponsoroitu

Suomen Reserviupseeriliitto RUL kehittää vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta yhdessä Puolustusvoimien sekä muiden maanpuolustusjärjestöjen kanssa muun muassa Maanpuolustuskoulutus MPK:n kautta.

– Keskeinen tehtävämme on reserviläisten valmiuksien nostaminen eli toimintakykyisten reserviupseerien varmistaminen. Tarjoamme tavoitteellisia koulutusohjelmia sekä mahdollisuuden omaehtoiseen harjoitteluun, toimintakyvyn ylläpitoon ja kehittämiseen. Toimimme kaikkien toimijoiden kanssa aktiivisesti yhdessä viikoittaisella tasolla. Kaikilla on omat vastuualueensa, mutta teemme töitä ristiin, sanoo Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Aaro Mäkelä.

Ensi kesänä arviolta viisisataa NATO:n ja kumppanimaiden reserviupseeria osallistuu NATO:n reserviupseerijärjestön CIOR:in suurtapahtumaan, kesäkongressiin, jonka ohjelmaan sisältyy myös CIOR:in sotilasmoniottelukilpailut. Liitolla on kiinteät kansainväliset suhteet sekä pohjoismaisiin reserviupseeriliittoihin että Viron Reserviupseerikuntaan ja NATO:n reserviupseerijärjestöön.

Reserviupseerien asialla

RUL järjestää kenttäkelpoisuustapahtumia, fyysisen kunnon ylläpitoa, ampuma- ja esitelmätilaisuuksia, johtamis- ja esikuntakoulutusta sekä kilpailuja. Isompia tapahtumia järjestetään yhteistyössä ja MPK:n puitteissa. Suurin kiinnostus kohdistuu sovellettuun reserviläisammuntaan.

– Maailmantilanteen muutos nostanut turvallisuusasiat pintaan. Olemme saaneet 2500 uutta hakemusta. Kolmasosa koulutetuista reservin upseereista on jo jäseninä, hyvä että lisää porukkaa tulee mukaan. Autamme päivittämään viimeiset tiedot, jos tulee tarve varautua enemmän, Mäkelä toteaa.

Jäsenenä:

pääset mukaan vahvaan ja perinteikkääseen verkostoon.
ylläpidät reserviupseerin valmiuksia ja saat ajantasaista tietoa.
saat mahdollisuuden osallistua toimintakykyä tukevaan toimintaan ja koulutukseen sekä edunvalvontaan.

suomen

Liity osaksi yli satavuotista reserviupseerien ketjua

Liitto toimii 300 reserviupseeriyhdistyksen ja niiden jäsenten välisenä yhdyssiteenä.

Next article