Skip to main content
Etusivu » Turvallisuus » Helsingin Pelastusliitto ry tietää, että pimeä vuodenaika ja juhlakausi lisäävät onnettomuusriskejä
Kodin turvallisuus

Helsingin Pelastusliitto ry tietää, että pimeä vuodenaika ja juhlakausi lisäävät onnettomuusriskejä

helsingin-pelastusliitto-olliveikko-kurvinen
helsingin-pelastusliitto-olliveikko-kurvinen
Kuva: Pekka Rousi

Helsingin Pelastusliitto ry (HELPE) on palo-, pelastus- ja väestönsuojelujärjestöjen Helsingin alueen kattojärjestö. Se edistää alueen väestön, omaisuuden ja ympäristön turvallisuutta yhteistyössä kumppaneidensa kanssa kouluttaen väestöä omatoimiseen varautumiseen ja järjestämällä koulutusta muun muassa sopimuspalokunnille.

Tärkeä kumppani ovat taloyhtiöt. HELPEn toiminnanjohtaja Olli-Veikko Kurvinen kertoo, että taloyhtiöiden mielenkiinto turvallisuuteen on lisääntynyt, mutta riskiarviointi ja onnettomuuksiin varautuminen ei ole vielä järjestelmällistä.

– Taloyhtiön hallituksen on hyvä säännöllisesti kerrata ajankohdan turvatoimenpiteet. Hyvä käytäntö on nimetä taloyhtiön asukkaista turvallisuusvastaava, joka kouluttautuu tehtävään ja huolehtii turvallisuudesta. Selkeät ja havainnolliset pelastussuunnitelman toimintaohjeet on jaettava joka asuntoon.

– Nyt ajankohtaista on valaistus, liukkauden torjunta, lukitukset sekä lumi- ja jääkuormat. Pitkistä poissaoloista on hyvä kertoa luottonaapurille varkaus- ja vesivahinkojen varalta. Muistetaan tarkkuus tulen ja sähkölaitteiden kanssa sekä palovaroitinten testaus. Turvallisia juhlapyhiä kaikille, Kurvinen toivottaa.

Next article