Etusivu » Turvallisuus » Kynttilät ja lemmikki voi olla vaarallinen yhdistelmä
Sponsoroitu

Lemmikkien kanssa sattuu ja tapahtuu – välillä valitettavasti myös ikäviä asioita. 

Kynttilät tuovat kotiin tunnelmaa, mutta lemmikit ja palavat kynttilät eivät ole paras yhdistelmä. Kynttilöitä ei koskaan kannata jättää palamaan valvomatta, varsinkaan lemmikkitaloudessa.

– Kynttilä voi aiheuttaa vaaratilanteita lemmikkitaloudessa. Lemmikki ei ymmärrä, että kynttilä voi olla vaarallinen ja onnettomuus voi sattua nopeasti. Kynttilät kannattaakin sijoittaa aina lemmikkien ulottumattomiin tai suosia sähkö- tai paristokäyttöisiä kynttilöitä, sanoo Agria Eläinvakuutuksen maajohtaja Anna Linder.

Lepattava liekki voi kiinnostaa

Vaikka lemmikki ei olisi erityisen kiinnostunut kynttilästä, sen häntä, viiksikarvat tai rintakarvat osuvat herkästi liekkiin.

– Kissat päivystävät mielellään pöydällä tai hyllyn päällä – juuri samoissa paikoissa, joissa kynttilöitä usein pidetään. Kun kissa hyppää vakiopaikalleen, voi yllätys olla ikävä, kun vastassa onkin palava kynttilä, Linder toteaa.

Kaatunut kynttilä sytyttää nopeasti verhon tai pöytäliinan tuleen. Tukevammat lasituikutkaan eivät ole täysin turvallisia, sillä pudotessaan lasinsirut ovat myös turvallisuusriski.

Turvallisin kynttilä ei pala lainkaan

Lemmikkitaloudessa turvallisin valinta on sähkö- tai paristokäyttöinen kynttilä.

Yksi vaihtoehto on asettaa kynttilät lyhdyn sisään, jotta lemmikki ei pääse käsiksi liekkiin. Varmista kuitenkin, että lyhty on sopivan iso ja sellaisessa paikassa, että lemmikki ei saa sitä kaadettua tai tiputettua.

Ole tarkkana sähköjohtojen kanssa

Koiranpennuilla koristevalojen johdot voivat olla houkuttelevaa pureskeltavaa – ja siksi vaarallisia. Ole siis tarkkana mihin sijoitat tunnelmavalojesi sähköjohdot.

Johdot voi tarvittaessa kiinnittää naulakiinnikkeellä tai teipillä listoihin tai ikkunalautaan. Johdot ja laturit kannattaa piilottaa suojakouruun tai kannelliseen johtolaatikkoon. Jos pistorasia kiinnostaa lemmikkiä, siihen kannattaa laittaa suojatulpat. Sähkölaitteen kunto tulee myös tarkistaa, sillä vikaantunutta laitetta ei pidä käyttää.

Joskus lemmikki saattaa myös vahingossa saada lieden päälle ja aiheuttaa tulipalon. Näitä tilanteita estämään kannattaa hankkia liesisuoja. 

Agria Eläinvakuutuksen 5 vinkkiä lemmikkiturvalliseen kotiin:

1. Älä jätä kynttilöitä ja lemmikkejä valvomatta yksin.
2. Kissataloudessa kannattaa suosia paristo- tai sähkökäyttöisiä kynttilöitä.
3. Sijoita koirataloudessa koristevalojen johdot koiran ulottumattomiin.
4. Säilytä laturit ja elektroniikka lemmikin ulottumattomissa.
5. Hanki liesisuoja tai varmista muuten, ettei lemmikki saa liettä päälle.

Agria Eläinvakuutus on Suomen ainoa lemmikkien vakuuttamiseen erikoistunut vakuutusyhtiö.

lemmikki

Laske hinta lemmikkisi vakuutukselle helposti ja nopeasti

Muistathan vakuuttaa lemmikkisi?

Next article