Skip to main content
Etusivu » Matkailu » Toteuta syksyn täydellinen staycation
Kotimaan matkailu

Toteuta syksyn täydellinen staycation

staycation-loma-kaupunkiloma-syksylla
staycation-loma-kaupunkiloma-syksylla
Kuvat: Unsplash ja Pexels

Vaikka kesä on ohi, ei elämän tarvitse muuttua tylsäksi! Syysloman tai viikonlopun tekemisen keksiminen vaatii vain vähän mielikuvitusta.

1. Nauti herkullinen brunssi

Yllätä perheesi ja järjestä brunssi kotona. Kata pöytä kauniiksi ja tarjoile suussasulavia herkkuja. Kotimaisista omenoista tehty piirakka tekee takuulla kauppansa.

2. Nauti Suomen luonnosta

Suomesta löytyy upeita kohteita, joissa viettää aktiivisempikin sporttipäivä. Ihaile syksyn kauneutta vaikkapa saaristossa tai istu iltaa nuotiolla nauttien kuumasta kaakaosta.

3. Vietä päivä turistina kotikaupungissasi 

Kulttuuria kaipaaville löytyy myös monenlaista tarjontaa. Vieraile museoissa ja taidenäyttelyissä. Tutustu asuinalueesi historiaan tai ihastele tuttuja seutuja uusin silmin.

4. Rentoudu itseäsi hemmotellen 

Syksyllä on hyvä muistaa hoitaa myös itseään: kosteuta kesäauringon kuluttamaa ihoa ja lakkaa varpaat syksyn sävyillä. Luo kotiin kylpylätunnelmaa huonetuoksuilla, rentouttavalla musiikilla ja kynttilöillä. 

Myös monet kauneushoitolat ja day spat tarjoavat mitä ihanimpia hoitoja, jos oman kotihoitolan järjestämiseen ei löydy intoa. Miltä kuulostaa kuumakivihieronta tai itämainen päähieronta? Siltä, että pääset takuulla rentoutumaan!

5. Yövy hotellissa 

Entä jos et menisikään kotiin nukkumaan, vaan yöpyisit hotellissa? Kaupunkipäivän jälkeen on ihana vetäytyä nukkumaan muhkeaan sänkyyn ylellisiin lakanoihin. Seuraavan aamun kruunaa herkullinen hotelliaamiainen.

Next article