Etusivu » Matkailu » Lohja täyttää 700 vuotta – kesätapahtumat yhtä juhlaa
Sponsoroitu

Lohja on tunnettu eläväisenä paikkana, jonne matkailijat suuntaavat päiväretkille ja mökkeilemään. Juhlavuoden kunniaksi tiedossa on entistäkin vilkkaampi tapahtumakesä.

Heinäkuussa on yli 60 tapahtumaa konserteista teatteriesityksiin ja kulttuurikävelyistä Vohvelipäiviin.

– Rantajamit viihdyttävät tänäkin vuonna ja iloiseen markkinatunnelmaan pääsee Kalkkipetterin Lauantaimarkkinoilla. Sammatissa taas on draamakävelyitä Elias Lönnrotin jalanjäljissä ja Karjalohjalla musiikkia Koivu ja Tähti -festivaalilla, matkailukoordinaattori Jenna Härmä kertoo.

Elokuussa Lohjalla saa nauttia juhlavuoden pääjuhlasta 10.–13.8.2023. Lauantai 12.8. on kaikille ilmainen festivaalipäivä. Ohjelmaa on koko perheelle ja Lohjan kaupunginorkesteri siivittää tunnelmaa.

– Illalla on Aurlahden rannassa Sannin täyspitkä keikka, ja ennen sitä fiilistelemme muun muassa Elias Kaskisen ja Antti Ketosen musiikilla, Härmä hymyilee.


Ihanat kesäkokemukset odottavat järvikaupunki Lohjalla

– Vettä pitkin pääsee vaikka minne ja taukopaikaksi sopii Lauttaravintola Kaljaasi, joka on keskellä Lohjanjärveä. Ja jos ei ole omaa venettä, ravintolan henkilökunta tulee hakemaan, Härmä vinkkaa.

Kulinaristejakin Lohja hellii. Keskustassa on Mikko Utter, jonka Suomen Gastronominen Seura valitsi tänä keväänä Vuoden Ravintolaksi.

– Lohjan saaressa on Alitalon omena- ja viinitila, joka on Uudellamaalla aivan uniikki kohde. Sinne tulee turisteja ulkomailtakin maistelemaan viinejä, Härmä sanoo.

Uudistunut Tytyri Elämyskaivos kutsuu peikkoseikkailulle

Tytyri on yli 100 vuotta vanha kalkkikivikaivos, joka on edelleen toiminnassa. Työskentelysyvyys on nykyään 400 metrissä ja vierailijat pääsevät vajaaseen sataan metriin.

Tänä kesänä kaivosmuseoon saa tutustua myös itsenäisesti.

– Kaivoshistoriallisen näyttelyn lisäksi Tytyrissä on esillä vaihtuva taidenäyttely sekä koko perheelle suunnattu Peikkoluola, jossa pääsee tutustumaan Peikon kotioloihin sekä Peikkoon itse, Härmä hymyilee.

Etsitkö mukavaa retkikohdetta? Tule Lohjalle!

mylohja.fi • visitlohja.fi • tytyrielamyskaivos.fi • facebook.com/tytyrinelämyskaivos

Next article