Skip to main content
Etusivu » Matkailu » Kesän aktiviteetit kaikkien makuun
Kesä

Kesän aktiviteetit kaikkien makuun

Kotimaan kohteista löytyy tekemistä koko kesäksi! Kuva: Getty Images

Mukkulan Kartanon ympäristössä lepää silmä sekä mieli

Kartanopuiston korkeat lehmukset kätkevät alleen täysin uniikin ympäristön, jossa kokemukset elävät vielä vuosikymmenien päästä.

Suurien konserttien, sekä festivaalien ohella alue tarjoaa palan tätä kaikkea myös kuluttajille, juuri sinulle!

Tarjolla majoitusta vuoden ympäri yksittäisille matkaajille, sekä isommille ryhmille kartanon ihastuttavissa huoneissa. Kaikki tilamme ovat remontoitu vastamaan moderneja standardeja.

Rannasta löytyvät saunat ovat käytössä majoittujillemme, sekä yksityiskäyttöön. Kartanolta löytyy puitteet myös isommille ryhmille juhlien, kokousten sekä ruokailujen parissa.

Yhteydenotto on ensimmäinen askel kohti toiveitasi 

Seikkailuja syvällä maan uumenissa Tytyri Elämyskaivoksessa

Koko perheen omatoiminen kaivosseikkailu vie lähes 100 metrin syvyyteen aitoon kalkkikivikaivokseen, jossa tunnelmalliset kaivoskäytävät henkivät historiaa ja avartavat ymmärrystä entisajan kaivostyöstä. Kaivoksen viileisiin ja hämäriin käytäviin on ihastunut myös Peikko, joka on rakentanut kotinsa yhteen vanhoista kaivoskäytävistä. Tule kaivokseen tutustumaan Peikon kotiluolaan sekä itse Peikkoon!

Viihteellisen Peikkoluolan lisäksi kaivoksessa on esillä kaivoshistoriallinen näyttely sekä vaihtuvaa taidetta.

Tule vierailulle kallion syvyyksiin

Iso-Syötteeltä löytyy maastopyöräilijän ja aktiivisen lomailijan unelma

Suomen eteläisimmältä tunturilta Iso-Syötteeltä löytyy se, mitä aktiivinen lomailija kaipaa. Syötteen kansallispuisto ja tunturiluonto harjumaastoineen tarjoaa maastopyöräilijälle upeita kokemuksia Suomen parhaimmiksikin kehutuilla MTB-reiteillä. Vauhdin huumaa voi kokea Iso-Syöte Bike Parkissa 13 eritasoisen reitin muodossa.

Majoittuminen Iso-Syötteen juurella, pyöräily-ystävällisessä KIDE Hotellissa takaa maukkaat unet palvelujen läheisyydessä, polkujen varrella.

Koe upea tunturiluonto keskellä kauneinta Suomea, yllättävän lähellä.

Lähde kohti tunturiunelmia! 

Seikkaile yläilmoissa Flowparkissa

Kestääkö kantti korkeuksissa? Flowpark on ekologinen seikkailupuisto, jonka radat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Puiston vierailijat pääsevät suorittamaan erilaisia tehtäviä jopa kahdenkymmenen metrin korkeudessa. Tehtävät ja radat sisältävät mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja.

Flowparkeja löytyy ympäri Suomen peräti kuudesta sijainnista: Turusta, Vierumäeltä, Ähtäristä, Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Ahvenanmaalta. Jokainen puisto on oma kokonaisuutensa, ja innokkaimmat huimapäät voivatkin käydä testaamassa vaikkapa jokaisen puiston. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille seikkailumielisille tasosta riippumatta!

Kiinnostuitko seikkailulomasta?

Yhdistä aktiivisuus ja näyttelyvierailu Vantaan kaupunginmuseossa

Vantaan kaupunginmuseolla on näyttelyitä Tikkurilan vanhalla rautatieasemalla sekä Hakunilassa Håkansbölen kartanolla. Tikkurilan vanhalle asemalle pääset helposti myös junalla. Museosta löydät toiminnallisen Paikoillenne, valmiit, HEP! -urheilunäyttelyn.

”Pieni, mutta kivasti menee pari tuntia lasten kanssa. Hieno rakennus!” ”Aivan Tikkurilan keskustassa. Helppo löytää. Mielenkiintoinen näyttely menossa nyt.”

Håkansbölen kartanon pihapiirissä on lapsille suunniteltu Pikkutallin puuhanäyttely sekä palvelusväen kartanoelämästä kertova Aittanäyttely. Håkansbölen näyttelyt ovat auki viikonloppuisin sekä heinäkuussa myös perjantaisin.

Kaupunginmuseon näyttelyihin on aina ilmainen sisäänpääsy.

Tutustu näyttelyihin

Sotahistorian havinaa Parolan Panssarimuseossa

Panssarimuseon ainutlaatuiset kokoelmat houkuttelevat vierailijoita ympäri maailman. Museon kokoelmiin kuuluu noin 70 panssariajoneuvoa, 40 panssarintorjunta-asetta, panssarijuna sekä useita erityisiä sotaharvinaisuuksia. Myös museon pienesineistön ja arkistomateriaalin määrä on vaikuttava ja nähtävää löytyy jokaiselle kävijälle. Alueelta löytyy lisäksi näytille asetettuja panssarivaunuja ja -autoja.

Kesällä Panssarimuseo tarjoaa erilaisia koko perheen tapahtumia ja näyttelyitä, joista voi lukea tarkemmin museon verkkosivuilta. Panssarimuseo on auki ympäri vuoden seitsemän päivää viikossa.

Tule tutustumaan kokoelmaan ja oppimaan historiasta

Next article