Etusivu » Talous » Kotimaisuus ja laatu käsi kädessä
Sponsoroitu

– Kotimainen tuotanto mahdollistaa korkean laadun, toiminnan joustavuuden ja vastuullisuuden, kertoo FinnLea Oy:n Lea Larsen.

FinnLea Oy on suomalainen vaate- ja tekstiilialan yritys, jonka kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Yrityksen valikoimaan kuuluvat naisten vaatteet ja kodin tekstiilit. Kaikissa tuotteissa on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippumerkki.  

– Alusta lähtien, eli vuodesta 1994 koko tuotanto on haluttu pitää Suomessa. Tuotteet voitaisiin valmistaa halvemmalla ulkomailla, mutta menettäisimme kontrollin laadusta ja kaavoista, kertoo yrityksen perustaja Lea Larsen.  

– FinnLean kaavat ovat hioutuneet vuosien saatossa suomalaisen naisen vartalolle sopiviksi, ja ne ovat tärkeä osa yrityksen osaamista. Lempäälän myymälämme asiakaskohtaamisissa saamme tärkeää tietoa toimintamme ja tuotteidemme kehittämiseksi.  

Hyvin istuvat vaatteet ovat tärkeä FinnLean kilpailuvaltti. Kokoja on 11, jotta jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto. Koska tuotanto on omissa käsissä, pyynnöstä mallia voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaan esimerkiksi eri pituisilla hihoilla.  

Pitämällä tuotannon kotimaassa, voin olla varma laadusta kaikissa yksityiskohdissa.

Larsen kertoo olevansa iloinen siitä, että voi työllistää Suomessa. Sekä yrityksen verkkokauppajärjestelmä MyCashflow että myymälän kassajärjestelmä ovat nekin kotimaisia.  

– Vuosien yhteistyön myötä muodostuneen verkoston ansiosta voimme joustavasti vastata yllättäviinkin kysyntäpiikkeihin. Korona-aikana yritysprosessien ketteryys on ollut tärkeää. Voimme pitää varastot pienenä ja keskittyä valmistamaan vain niitä tuotteita, joita asiakkaamme juuri nyt ostavat.  

– Korkea laatu on toinen yrityksemme lähtökohdista. Pitämällä tuotannon kotimaassa, voin olla varma laadusta kaikissa yksityiskohdissa. Saumojen risteyskohdat tuplaompelemme niiden vahvistamiseksi ja saunatekstiilit esikutistamme ennen valmistusta. Näin myös esimerkiksi määrämittaan tilatut laudeliinat pitävät mittansa vuodesta toiseen, Larsen kertoo.  

FinnLealle tärkeä vastuullisuus näkyy esimerkiksi siinä, että kaikki tuotannon hukkapalat käytetään. Pienet palat hyödynnetään omissa pientuotteissa, isommista paloista yhteistyökumppani valmistaa keskosille lahjoitettavia vaatteita. Kaikilla yrityksen luomupuuvillaisilla tuotteilla on GOTS-, OEKO-TEX- ja BSCI-sertifikaatit.

Kaikissa FinnLea Oy:n tuotteissa on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippumerkki.

Next article