Etusivu » Talous » Cary Krosinsky: Vastuullisen sijoittamisen katseet kääntyvät Kiinaan
Sijoittaminen

Cary Krosinsky: Vastuullisen sijoittamisen katseet kääntyvät Kiinaan

cary-krosinky-vastuullinen-sijoittaminen
cary-krosinky-vastuullinen-sijoittaminen
Cary Krosinsky vieraili luennoimassa Vastuullisuusraportointikilpailun palkitsemistilaisuudessa Hankenin kauppakorkeakoulussa. Kuva: Vastuullisuusraportointikilpailu

Vastuullisen sijoittamisen huippuasiantuntija, Yalen yliopiston luennoitsija ja kirjailija Cary Krosinsky vieraili Suomessa Hankenin kauppakorkeakoulussa luennoimassa muun muassa tämän hetken sijoitustrendeistä sekä Kiinan markkinan mahdollisuuksista.

– Vastuullinen sijoittaminen on kasvanut maailmanlaajuisesti hyvin vauhdikkaasti viimeisen kahden vuoden aikana. Sijoittajat suuria eläkeyhtiöitä myöten luovat strategioitaan vastuullisesta sijoittamisesta, Krosinsky kertoo.

Vastuullinen sijoittaminen tarkoittaa sitä, että sijoittamisessa huomioidaan sijoituskohteiden valinnassa niiden ympäristövaikutukset, sosiaaliset ulottuvuudet sekä hyvä hallinto. Vastuullisuutta pisteytetään ESG-pisteiden (environmental, social, governance) avulla.

– Kaikki nämä ESG-ulottuvuudet ovat tärkeitä ja näkyvät sijoittamisen trendeissä, mutta erityisesti ympäristötekijät erottuvat sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti.

Krosinsky sanoo Kiinan olevan tärkeä osa vastuullisen sijoittamisen tarinaa monessa mielessä. Maassa on tällä hetkellä maailman suurin keskiluokka, joka ei ole tyytyväinen.

– Siellä ihmiset näkevät älypuhelintensa sovelluksesta ilmanlaadun heikon tilanteen. Lisäksi heillä on vaikeuksia luottaa ruuan ja veden puhtauteen. Kiinalainen keskiluokka haluaa näihin asioihin nyt muutosta.

Muutoksenhalun vuoksi Kiina pystyy ajamaan uusia käytäntöjä tehokkaasti läpi.

– Hyvät suhteet Kiinaan ovat ratkaisevassa asemassa, sillä Kiinan transformaatio on välttämätöntä ilmastonmuutoksen takia ja toisaalta Kiina tarvitsee ulkomaista pääomaa.

ESG-raportointi on tulossa pakolliseksi myös Kiinassa vuoden 2020 aikana. Krosinskyn mukaan se tulee vaikuttamaan todennäköisesti vastuullisen sijoittamisen strategisuuteen, vaikka saattaa kestää vuosia, että raportointi todella toimii.

Lue myös: Kiinteistösijoittaminen kannattaa korkotason pysytellessä alhaisena

– Ajattelen, että Suomi voisi olla siltana länsimaiden ja idän, kuten Kiinan markkinoiden välillä. Teillä on täällä maailman vähiten korruptoitunut hallinto, sosiaaliset ulottuvuudet huomioitu monella tasolla sekä paljon puhdasta vettä ja ilmaa, Krosinsky lisää.

Lopuksi Krosinsky toteaa, että Suomen pitäisi tuoda edellä mainitut valttinsa paremmin muun maailman tietoisuuteen ja lisäksi useamman Suomessa menestyneen yrityksen kannattaisi laajentua globaaleille markkinoille.

Next article