Etusivu » Matkailu » Tänä kesänä on tarve kohdata ja kokea
Sponsoroitu

Elävä kaupunki on tehty ihmisiä varten. Kaupungin elinvoimaisuus ja asukkaiden viihtyvyys kasvavat, kun asioita tehdään yhdessä.

– Ihmiset ovat kaivanneet paitsi isoja festareita myös pieniä toritapahtumia ja itse järjestettyjä elämyksiä. Elävä kaupunkikulttuuri ja monenlaiset tapahtumat ja kohtaamispaikat parantavat ihmisten elämänlaatua ja yhteisöllisyyttä. Olemme huomanneet, miten tyhjää on ilman niitä, sanoo Vantaan kaupunkikulttuurin toimialan apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand.

– Olemme oppineet arvostamaan pieniä elämyksiä, usein jo riittää kun on jäätelökioski ja joenranta, leikkipuisto ja trubaduuri, Åstrand jatkaa.

Musiikkia ja jäätelörekkoja

Vantaan kesä tarjoaa kauan kaivattuja kohtaamisia niin jokirannassa, puistoissa kuin toreilla.

Tikkurilan suurterassin lisäksi Myyrmäen paalutorille rakennetaan Vantaan Kesälava, jossa järjestetään yli viisikymmentä erilaista tapahtumaa toivotun Kaupunkijuhannuksen lisäksi. Kulttuuri- ja liikuntatapahtumat, kuten lauantaiset puistosoitot, jalkautuvat ympäri kaupunkia. Elokuussa tutustutaan tarkemmin Jokirannan toimijoihin.

Voimia yhdistämällä olemme saaneet järjestettyä tapahtumien kesän.

– Uudet ideat ovat syntyneet kaupunginjohtaja Ritva Viljasen tahdosta elävöittää kaupunkia sekä helpottaa vantaalaisen kulttuuri- ja tapahtuma-alan ahdinkoa, kertoo kulttuuripäällikkö Reeli Karimäki.

– Voimia yhdistämällä olemme saaneet järjestettyä tapahtumien kesän. Kaupunki on panostanut sekä pienimuotoisiin kohtaamisiin että terveysturvallisesti järjestettäviin tapahtumiin. Esimerkiksi Kesälava toteutetaan kokonaan vantaalaisin voimin, Karimäki jatkaa.

– Meillä Vantaalla halutaan asioita tehdä omalla tavalla, tuemme rouheaa, asukaslähtöistä tekemistä. Ihmisillä on nyt erityisen paljon luovuutta ja energiaa, ja odotan mielenkiinnolla millaisia hienoja tapahtumia on tulossa, sanoo Riikka Åstrand.

Seuraa Vantaan tapahtumakalenteria tai ilmoita sinne omat tapahtumasi. Voit myös ladata ohjeet turvallisten tapahtumien järjestämiseen.

Next article