Etusivu » Matkailu » Puuhaa paukkupakkasille koti-Suomesta
Kotimaan matkailu

Puuhaa paukkupakkasille koti-Suomesta

talvi
talvi
Suomen talvi on täynnä tekemistä ja aktiviteetteja. Kuvat: Outokumpu ja Go Saimaa

Outokummun Vanha Kaivos – monta kokemusta #rikastetumpana

On asioita, joita ei voi oppia lukemalla, katsomalla tai kuuntelemalla, ne on koettava!

Outokummun Vanha Kaivos pursuaa historiaa, kokemista ja tekemistä.

Suomalaisen kaivosteollisuuden syntysijoilla sukellat maan alle kaivosmiehen työpäivään ja palaat päivänvaloon kaivosmuseon näyttelyihin, joista uusin, Tapahtumia Malminetsinnästä, on esillä talvikauden.

Onko lapis lazuli sininen, miltä näyttää kultamalmi, mistä löytyy kromidiopsidia? Vastaukset näihin kysymyksiin löydät Maan Aarteet -kivinäyttelystämme, maan alta.

Varaa mukaan liukuri, jos energiaa vielä riittää, Outokummun mäestä saa hyvät vauhdit. 

Virvokkeita, virkistystä, ruokaa ja huoneen, vaikkapa poreammeella, saat hotelliravintola Kummusta.

Tervetuloa tänne, teitä jo odotetaan!

Talven upea ihmemaa

Saimaa ei hiljene talvellakaan. Auringon valossa kimaltelevat hanget kutsuvat aktiivilomailijaa liikkumaan ja nauttimaan kirpeästä talvisäästä. Saimaan selkeästi merkityt ja monipuoliset hiihtoreitit sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille hiihtäjille. Imatran kylpylän ensilumilla pääsee hiihtämään jo loppusyksystä, säästä riippumatta. Kantin kestävyyttä voi testata seudun laskettelurinteissä. Saimaan jää kantaa liikkujia ja luonnonjäällä luisteleminen on ihana kokemus.

Hyvä tapa tutustua Lappeenranta-Imatra seutuun on lähteä pilkkiretkelle, jossa ammattilainen opastaa lajin saloihin. Matka jäälle taittuu vauhdikkaasti moottorikelkkareen kyydissä. Kylmähermoisimmat kokeilevat avantouintia, jolla on todettu olevan paljon hyviä vaikutuksia terveyteen. Tyylejä on tunnetusti kaksi: saunan kanssa ja ilman.

Next article