Etusivu » Matkailu » Korkkaa kesän parhaat päiväkohteet
Kotimaa

Korkkaa kesän parhaat päiväkohteet

kesa-matkailu-2
kesa-matkailu-2
Kuvat: Oma arkisto

Mitä jos kokeilisit tänä kesänä kenties vähän tuntemattomampia paikkoja loman viettoon? Merenrantakaupunki Loviisa ja historiaa huokuva Mustion Linna saavat varmasti sydämen sykkimään niin ohjelmatarjontansa kuin kauniin ympäristönsä vuoksi.

Loviisa on houkutteleva ja aktiivinen kesäkaupunki

Merellinen Loviisa tarjoaa yhdellä reissulla paljon nähtävää ja tekemistä.

Veneilijöille on tarjolla 60 vierasvenepaikkaa. Hyvin varusteltu Laivasilta-alue on vain 500 metrin päässä keskustasta. Satama-alueella on myös merenkulkumuseo sekä ravintoloita ja kahviloita.

Kahden kilometrin päässä keskustasta ja lähellä leirintäaluetta on hiekkauimaranta leikkikenttineen ja kioskeineen.

Kreivillistä historiaa löytyy Malmgårdin linnasta, jonka juuret ulottuvat aina 1600-luvulle asti. Linna on edelleen yksityisessä asuinkäytössä, mutta ennakkovarauksella ryhmät pääsevät vierailemaan siellä koko kesäkauden. Kaikille avoimena kartanon alueella ovat ekologinen viljelytila, kahvila sekä puoti, josta voi ostaa muun muassa oman panimon palkittua olutta.

Svartholman merilinnoituksessa lapset pääsevät seikkailemaan. Noin tunnin kestävän ohjatun ohjelman aikana ratkaistaan mysteeri ja matkustetaan ajassa taaksepäin Svartholman historiaan.

Rakastetusta Onneli ja Anneli -elokuvasta tuttu talo sijaitsee Kappelinpuiston leikkipuistossa. Siellä voi myös kartan avulla tutustua elokuvan paikkoihin.

Loppukesällä Loviisan Wanhat Talot avaavat ovensa ja kutsuvat vierailijoita tutustumaan idyllisiin yksityiskoteihin 24.-25.8.

Lue lisää: Malmgard.fiVisitloviisa.fi

Mustion Linna – ainutlaatuinen matkailuhelmi vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä

1700-luvulla rakennettu Mustion Linna on yksi Länsi-Uudenmaan houkuttelevimpia vierailukohteita ympäri vuoden.

Mustion ruukkikylän lähellä sijaitsevaan aateliskartanoon voi tutustua suomeksi tai ruotsiksi opastetulla kierroksella. Lapsille järjestetään kesällä omia linnakierroksia muutamana päivänä viikossa tai sopimuksen mukaan.

Mustion Linna on erityisesti kesällä suosittu hääjuhlan pitopaikka. Linnan ravintola tarjoaa houkuttelevia, lähiruoasta valmistettuja makuelämyksiä kaikille ravintolan asiakkaille.

Myös Linnan ympärillä tapahtuu paljon – tarjoaahan luonto parhaat puitteet moneen tekemiseen! Linnaa ympäröi yksi suurimmista yksityisistä puistoista Suomessa.

Pyöräilijät, kävelijät ja puutarhan ystävät voivat nauttia monipuolisista ulkoilma-aktiviteeteista ja lapset saavat varmasti päivän kulumaan Mustion joessa uimalla.

Kulttuuria tarjoavat ammattilaistasoiset teatteri- ja stand up -esitykset, ja tänä kesänä erityisesti komedia ”Vadelmavenepakolainen” kerää varmasti katsomon täyteen ilta toisensa jälkeen.

Yön yli jäävät vieraat majoittuvat mukavasti hotellissa, joita Linnan tiloilta löytyy viisi. Kuriositeetti: nykyiset hotellirakennukset ovat entisiä rautaruukin työläisten asuntoja.

Lue lisää: mustionlinna.fi

Next article