Etusivu » Juhlat » Syksyn kulttuuritärpit
Kulttuuri

Syksyn kulttuuritärpit

Kuva: Adobe Stock

Syksy on täydellinen aika vierailla erilaisissa kulttuuritapahtumissa. Pimenevät illat tuovat mukanaan tarunhohtoa ja ripauksen lempeää romantiikkaa.

Syksyn tullen viileys ajaa kulttuurin ja kulttuurin ystävät siirtymään ulkoilmakatsomoista sisäsaleihin. Pääkaupunkiseudulla on tarjolla runsaasti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, lastentapahtumia, opastettuja kierroksia, messuja, elokuvia, myynti- ja kierrätystilaisuuksia, retkiä sekä musiikki- ja tanssitapahtumia. On siis todellakin varaa mistä valita!

Teatteri on yksi vanhimmista taiteenmuodoista, joka jo antiikin Kreikassa viihdytti ihmisiä. Nykyinen teatteri on lainannut eri teatterihistorian aikakausilta näytelmänaiheita sekä klassisia henkilöhahmoja.

Helsingissä sijaitsevan Suomen Kansallisteatterin syyskauden laaja ohjelmisto tarjoaa sekä kotimaista että kansainvälistä uutta draamaa ja klassikoita. Vai miltä kuulostavat Anton Tšehovin Kolme sisarta, William Shakespearen klassikko Romeo & Julia, Heini Junkkaalan Homoäiti tai nuoren kirjailijaneron Pajtim Statovcin kirjaan perustuva Kissani Jugoslavia? Fantasiannälkäiset tai huumorinjanoiset suuntaavat Turun Kaupunginteatteriin, jossa nähdään syksyllä muun muassa Tolkienin iki-ihana Taru sormusten herrasta.

Nauruhermoja kutkuttavat eturivin ammattikoomikot, jotka astuvat lavalle teatterien ja standup-klubien komiikkaklubisarjassa.

Rikkaalle kulttuurimatkalle sinut vie myös monien museoiden vaihteleva näyttelyvalikoima. Innostutpa sitten nykytaiteesta, valokuvista, taide-esinekokoelmista, Mannerheimista, suomalaisen maalaustaiteen merkkiteoksista, leluista, designista tai tekniikasta – Helsingin ja muun pääkaupunkiseudun museokattaus on suorastaan hengästyttävä ja siinä riittää ihasteltavaa!

Muista, että Museokortti on pääsylippusi paitsi Helsingin museoihin, myös yhteensä 280 eri museoon Ahvenanmaalta Inariin. Eli ei muuta kuin Museokorttia vinguttamaan ja nauttimaan kulttuurielämyksistä!

Next article